لیگ نخبگان

رئیس دپارتمان صدور مجوز حرفه‌ای می‌گوید که برخی موانع هنوز بر سر راه دریافت مجوز حرفه‌ای وجود دارد.

به گزارش "ورزش 24"، استقلال و پرسپولیس امید زیادی برای بازگشت به آسیا و حضور در نخستین دوره لیگ نخبگان دارند. اصلی‌ترین مشکل ممکن یعنی بحث مالکیت مشترک و خصوصی‌سازی دو تیم حل شده و انتظار می‌رود که سرخابی‌ها بتوانند در رقابت‌های آسیایی شرکت کنند.

لیگ نخبگان از اواخر شهریورماه آغاز می‌شود. با توجه به وضعیت تیم‌ها در جدول رده‌بندی به‌نظر می‌رسد از حالا باید حضور استقلال و پرسپولیس در این رقابت‌ها را قطعی بدانیم؛ هر چند هنوز دپارتمان مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال و همچنین کنفدراسیون آسیا نظر نهایی خود در این زمینه را اعلام نکرده‌اند.

از سوی دیگر نحوه سهمیه‌بندی و برگزاری رقابت‌های لیگ الیت نیز طی روزهای گذشته ابهاماتی را ایجاد کرده که موجب شده است براساس آن گمانه‌زنی‌های بعضا نادرست نیز ایجاد شود. بر همین اساس و به همین بهانه، فرهیختگان با مصطفی زارعی، رئیس دپارتمان صدور مجوز حرفه‌ای به گفت‌وگو پرداخته که در زیر می‌خوانید.

* صحبت را از نحوه سهمیه‌بندی نمایندگان ایران در لیگ‌های آسیایی در فصل بعدی آغاز کنیم. درحالی‌که مصوبه فدراسیون از حضور قهرمان و نایب قهرمان لیگ برتر در لیگ الیت خبر می‌دهند برخی عقیده دارند این سهمیه‌ها مصوبه نداشته و امکان جایگزین قهرمان جام حذفی به‌جای نایب قهرمان لیگ برتر به صورت مستقیم در لیگ الیت وجود دارد.

خیر، این‌طور نیست. این سهمیه‌بندی، ابتدا مصوبه هیات‌رئیسه سازمان لیگ در شهریورماه است که چند ماه بعد نیز در هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال نیز مصوب شده و صورت‌جلسه آن هم موجود است. این موضوع در سایت رسمی فدراسیون فوتبال هم اعلام شده و مقدمات و سازوکار آن نیز به سمع و نظر کنفدراسیون فوتبال آسیا نیز رسیده است. درواقع در این خصوص تمامی مقدمات کار و کارهایی که باید انجام شود، صورت پذیرفته و قهرمان و نایب قهرمان لیگ راهی لیگ الیت و قهرمان جام حذفی راهی پلی‌آف لیگ الیت خواهند شد، تیم سوم لیگ برتر راهی لیگ قهرمانان آسیا خواهد شد، ضمن اینکه اگر قهرمان جام حذفی با تیم‌های اول و دوم لیگ برتر یکی باشند یا در صورتی که نتواند مجوز حرفه‌ای را کسب کند، به‌جای این تیم هم تیم‌های سوم به بعد لیگ راهی پلی‌آف لیگ الیت شده و تیمی که در رتبه بعدی قرار دارد راهی لیگ قهرمانان می‌شود. بنابراین اصلا چنین چیزی که مطرح کردید صحت نداشته و برای آن مصوبه هیات‌رئیسه وجود دارد و کنفدراسیون آسیا نیز آن را تایید کرده است.

* در این خصوص یک ابهام دیگر هم به‌وجود آمده است مبنی‌بر اینکه این نحوه سهمیه‌بندی توسط کنفدراسیون فوتبال آسیا به کشورهای عضو ابلاغ شده یا خود فدراسیون‌ها رأسا در این خصوص تصمیم‌گیری کرده‌اند؟

کنفدراسیون آسیا این تصمیم را به خود کشورها سپرده که در این خصوص ابتدا تیم کارشناسی تشکیل شده و سپس بعد از تصویب سازمان لیگ درخصوص نحوه سهمیه‌بندی و پیشنهاد آن به هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال، مصوبه نهایی در هیات‌رئیسه صورت گرفته تا نحوه صعود نمایندگان ایران به رقابت‌های باشگاهی در آسیا در فصل بعدی مشخص شود.

* درخصوص سقف قرارداد و تعداد سهمیه بازیکنان خارجی گویا برای فصل بعدی قرار است تغییراتی صورت گیرد.

من در جریان این موارد نیستم. از آن جایی که دیگر در کارگروه نظارت بر سقف بودجه و قراردادهای لیگ برتر فوتبال حضور ندارم از این موضوع را بی‌خبرم و فقط اعضای این گروه از این موارد خبر دارند.

* به نحوه برگزاری رقابت‌های لیگ الیت برسیم. قرار است 12 تیم در یک گروه فقط 8 بازی با هم انجام دهند، آن هم به این شکل که 4 بازی تیم‌ها در خانه خود و 4 بازی دیگر آنها با تیم‌های دیگر در خارج از خانه برگزار خواهد شد. در این خصوص نحوه و سازوکار برگزاری رقابت‌ها مشخص شده است؟

کنفدراسیون فوتبال آسیا این موضوع را به صورت شفاف اعلام کرده و در سایت خود نیز آیین‌نامه برگزاری را گذاشته است. حال اینکه رقبای هر تیمی بر چه اساسی مشخص می‌شوند این مورد براساس یک جدول خاصی است که در قرعه‌کشی مشخص خواهد شد. هر تیمی قرار است با 8 تیم بازی کند که رقبای هر تیمی در قرعه‌کشی مشخص خواهند شد. با این حال سازوکار آن کاملا مشخص است و کنفدراسیون آسیا هم آن را اعلام کرده است. حالا اینکه با چه فیلتری، یک تیم با 3 تیم دیگر بازی نمی‌کنند به‌نظر می‌رسد این موضوع هم بر حسب قرعه‌کشی مشخص شود. این نحوه جدید برگزاری مسابقات است که یک بخشی از آن نیز به شانس و قرعه هم مربوط می‌شود. در واقع قرار است این بار براساس قرعه‌کشی سوئیسی که رقابت‌های شطرنج براساس آن برگزار می‌شود؛ لیگ الیت را قرعه‌کشی و برگزار کنند که شانس هم در هر صورت در آن دخیل است.

* با قطعی شدن تقریبی قهرمانی و نایب قهرمان لیگ برتر توسط سرخابی‌ها در لیگ امسال، از حالا باید آنها را در لیگ الیت آسیا ببینیم؟

جلسات تصمیم‌گیری خود را از امروز شروع کرده‌ایم و این جلسات تداوم خواهد داشت تا ان‌شاءالله رای نهایی را دهم خرداد اعلام کنیم. ما ابتدا رای را به کنفدراسیون آسیا اعلام کرده و بعد از اینکه AFC بررسی‌های خود را انجام داد، معمولا دو سه هفته بعد درصورتی‌که اعلام نظری نکند؛ این موضوع به‌منزله آن است که مجوز حرفه‌ای این دو باشگاه تایید شده است.

* با برداشته شدن موانع اصلی ازجمله مالکیت مشترک، به‌نظر نمی‌رسد دیگر منع اصلی خاصی برای صدور مجوز حرفه‌ای استقلال و پرسپولیس باقی مانده باشد. آیا می‌توان حضور این دو تیم در آسیا را قطعی بدانیم؟

قطعی زمانی است که هیات بدوی رأی بدهد و سپس این رای توسط فدراسیون فوتبال اعلام شود و بعد از آن تازه باید AFC آن را تایید کرده و اعلام کند. الان مانع جدی برای صدور مجوز حرفه‌ای استقلال و پرسپولیس وجود ندارد اما هنوز هم نمی‌توان با قطعیت درباره آن به صحبت پرداخت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha