علی تارقلی‌زاده

رئیس کمیته روابط بین الملل فدراسیون درباره شرایط ورود VAR به لیگ برتر ایران توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش ورزش ۲۴، علی تارقلی‌زاده که امروز در یک نشست خبری پاسخگوی سوال خبرنگاران بود، در بخشی از این نشست درباره ورود سیستم کمک داور ویدئویی به فوتبال ایران صحبت کرد و درباره عدم بومی سازی این سیستم توضیحاتی ارائه داد.

او درخصوص بدقولی‌های شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی برای تجهیز ورزشگاه‌ها به VAR‌ گفت: همه شاهد بودیم که VAR‌ در کشورهایی که اجرا شده چه خروجی داشته است. باید نیاز سنجی کشور خودمان را داشته باشیم. خاطرم است یک سال برای بازی استقلال و پرسپولیس، از میدان آزادی تا میدان انقلاب به اندازه چند سانتی متر در خیان‌ها شیشه خرده داشتیم و ماشین‌ها روی آن‌ها می‌رفتند و بسیاری از ماشین‌ها آسیب دیده بودند و جمعیت زیادی هم آسیب دیده داشتیم.

وی افزود: همه شاهدیم دربی ما که همیشه جنجال داشته اما وقتی با VAR‌ برگزار شد، بازیکنان و تماشاگران وظیفه خودشان را می‌دانستند آرامش را حفظ کنند. VAR‌ معمولا ۲ شوک دارد؛ یکی وقتی داور سوت می‌زند گروهی از تماشاگران ممکن است ناراحت شوند و یک عده شاد شوند و وقفه‌ای هم در بازی به وجود می‌آید که می‌تواند به روند بازی کمک کند. وقتی دربی را با VAR برگزار کردیم خون از دماغ کسی نیامد. اولین چیزی که تمام ارگان‌های دنیا اعلام می‌کنند سلامت افراد است. پس بنابراین وسیله‌ای است که برای سلامت افراد جزو ملزومات است.

2052576

تارقلی‌زاده توضیح داد: از دولت تشکر می‌کنم. جناب آقای مخبر لطف داشتند و در زمان کوتاهی پول در اختیار وزارت ورزش قرار گرفت. من نمی‌توانم در این باره نظر زیادی بدهم اما شاهد تلاش‌های رئیس و دبیرکل فدراسیون بودم و جلسات مختلفی رفتیم. یک سری از افراد شاید این الزام را نمی‌شناختند اما توضیح دادیم و آنها برای لزوم خرید این وسیله قانع کردیم. متاسفانه اتفاقاتی در ردیف‌های دولت افتاد و پروسه کمی طولانی شد، اما شاهد بودم که وزیر ورزش بسیار نگران بود و جلسات زیادی در روزهای تعطیل گذاشت. شرکت توسعه الزام شد که این وسیله را خریداری کند تا لیگ جدید ما با VAR شروع شود. رئیس فدراسیون فوتبال هیچ کوتاهی در این رابطه نکرد. همه ما یک تیم بودیم. یکی از بزرگترین موفقیت‌های کمیته بین الملل این بود که سعی کردیم یک تیم باشیم. فوتبال کار گروهی است و همه باید درد هم را بدانند. همه دست به دست هم دادند و کاری که ۶-۵ سال به شکل‌های مختلف متوقف شده بود را سعی کردیم به موفقیت برسانیم.

او ادامه داد: وزارت ورزش و صداوسیما همکاری کردند تا در لیگ آینده VAR را داشته باشیم. تنها کسی که می‌گفت لیگ با VAR برگزار می‌شود من بودم. الان هم مشخص نیست اما من می‌گویم برگزار می‌شود. سعی می‌کنیم لیگ را به صورت منصفانه برگزار کنیم. نمی‌توانیم برای یک تیم برگزار کنیم. از نظر فیفا و AFC اشکالی ندارد VAR‌ برای چند بازی باشد ولی باید منصف باشیم. باید برای همه اینطور برگزار کنیم. پلاتینی در سال ۲۰۱۰ در AFC‌ بود. همه ناراحت بودند و گفتند چرا با تکنولوژی خط گل مخالف هستید؟ این تکنولوژی از VAR گرانتر است. چیپ‌هایی داخل توپ هست و بسیار حساس است. گفت من میلیون‌ها دلار نمی‌دهم برای یک سری مسابقه، این پول را می‌توانیم خرج کنیم تا کشورهای ضعیف صاحب فوتبال شوند. ولی VAR می‌تواند شکل‌های مختلف داشته باشد. ۶ شرکت بودند که فیفا تایید کرده بود. فقط از آن‌ها می‌توانستیم خرید کنیم چون فیفا تضمین دارد و اگر دستگاه ذره‌ای اشتباه کند، بیمه و گارانتی دارد. یعنی فیفا جوابگو است و شرکت جواب نمی‌دهد. بنابراین یکی از مسائلی که نمی‌توانیم بومی سازی کنیم این است که فیفا خودش ضامن اجرای دستگاه است‌.

رئیس کمیته روابط بین الملل فدراسیون فوتبال توضیح داد: VAR اینطور نیست که یک دستگاه را به تلویزیون وصل کنیم. هم نرم افزار و هم سخت افزار دارد. یک شرکت تولید کننده آن نیست. سرورهایش یک جا هست و کارهای دیگرش جای دیگری انجام می‌شود. در مجموع وقتی فیفا لایسنس می‌دهد آن وسیله قابل اجرا در همه جا است. این دستگاه مثل وسیله نقلیه در خیابان است. نمی‌توانیم بگوییم ۲۰۶ در خیابان می‌تواند حرکت کند ولی مرسدس بنز نمی‌تواند! ممکن است کیفیت تصویرشان فرق کند ولی این دستگاه‌ها در همه جا قابل اجرا است.

وی تاکید کرد: ما ۱۳ بازی را با این وسیله برگزار کردیم و هیچ اتفاقی هم نیفتاد. VAR مختص دپارتمان داوری است. نه در اختیار کسی قرار می‌گیرد نه اجازه هست اتاق آن در اختیار کسی باشد. اتاق VAR فقط برای داوران است. دستگاهش متعلق به فیفا است. اصلا امکان ندارد کسی خط را راست یا کج کند. مانند ویدئوی فیکی که در بازی ایران و قطر اتفاق افتاد. اگر اتفاقی بیفتد، گارانتی و بیمه دارد که می‌توانیم به مراجع ذی صلاح شکایت کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha